Zonnepanelen

Duizenden euro’s besparen met zonnepaneel

Misschien denkt u er al een tijdje over na, maar weet u niet of het rendabel is om zonnepanelen aan te schaffen. Dan wordt het tijd om u eerst te verdiepen in het onderwerp. Wist u dat zonnepanelen de afgelopen jaren al een stuk goedkoper zijn geworden om aan te schaffen? Die lage prijzen zijn voor u erg interessant. Zonnepanelen kunnen u hierdoor op een jaarbasis al een merkbaar bedrag besparen. Uiteraard zijn er een aantal aspecten waar u goed op moet letten bij de overweging om zonnepanelen te kopen. Daarnaast zijn er vaak subsidies beschikbaar.

groene energie

Allerlei verschillende soorten zonnepanelen

Er zijn vandaag de dag allerlei verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Zo moet u als eerst kiezen welke kleur u zou willen. Het verschil zit hem niet alleen in het uiterlijk, ook in de technische aspecten is er een verschil tussen deze zonnepanelen. Zwarte zonnepanelen bevatten enkele cellen, terwijl blauw zonnepanelen meerdere cellen bevat. Om ervoor te zorgen dat u het optimale haalt uit uw zonnepanelen, is het verstandig om te vergelijken welke het beste bij u past. Heeft het bijvoorbeeld meer nut om voor de zwarte te gaan met het oog op efficiency en capaciteit van het zonnepaneel?

Voor de zekerheid getest

Naast de kleuren is er ook een verschil in het merk zonnepaneel. Het is verstandig om toch te kiezen voor een bekend merk, ook al kost dit u wellicht wat meer. Tip: koop geen zonnepanelen die door geen enkel testinstituut zijn getest. Als je een onbekende fabrikant tegenkomt, kan het zo zijn dat zij de zonnepanelen zelf uit losse onderdelen hebben samengesteld. Die zonnepanelen worden erg goedkoop aangeboden, alleen is er geen garantie dat de panelen ook echt optimaal werken. De kans is bij dit soort zonnepanelen groot dat u in eerste instantie geld bespaard, maar niets terug verdient.

Praktische locatie vol zon

Het allerbelangrijkste om over na te denken voor het aanschaffen van zonnepanelen is de locatie. Waar wilt u de zonnepanelen plaatsen? Om de zonnepanelen rendabel te maken, is het belangrijk dat de panelen de meeste uren zon krijgen. Hoe meer zon, hoe meer zonne-energie. Bovendien is het ook verstandig om te bedenken welk formaat zonnepanelen u dan zou willen plaatsen. Er zijn simpel gezegd drie formanten: standaard, groot en klein. Het is zo dat grote zonnepanelen een hogere efficiency omdat ze meer zon kunnen opvangen, maar het belangrijkste is dat de zonnepanelen ook goed passen.